Download hier… 

Mini theater nummer 5: Undecided.

Voor het vijfde minitheater is de jazz standard van S. Robin en Ch. Shavers gebruikt: Undecided. We zitten vast, mensen, in besluiteloosheid! Help! Doe er wat aan!

Jeepers Creepers, wat een theater!

En deze dan, Roeptoeter, van wie is deze titel? van J.Mercer en H. Warren en opnieuw is een jazz standard de inspiratie voor een minitheater!

 

 

Nog meer mini-theater!

Look at me… dat is de titel van nog zo’n klein theater. Eigenlijk is de titel Misty… de jazz standard die voor de inspiratie zorgde is van J. Burk en E. Garner.

Roeptoeter wordt kunstenmaker!

Ach ja, waarom ook niet! Vort met de geit! Het minimuseumschoolproject is bij de Roeptoeter zelf uitgemond in het maken van 5 mini-theatertjes in oude dozen. Met een muziekje erbij… tsjonge jonge… scan de QR codes bij de foto’s en laat je verrassen! Het thema is dat van de gekooide vogels… gekortwiekt, gevangen, verstrikt. I know why a caged bird sings… M. Angelou en R. Dillworth schreven deze jazz standard.

De Roeptoeter bij de Kunstlijn in Haarlem

De Roeptoeter krijgt een nieuwe poot: die van kunstenmaker! Toe maar!  Scan de QR codes en laat je op You Tube verrassen door Roeptoeters alter ego: Nellie van Vliet in popjes vorm. I know why a caged bird sings. Do you? Wil je alles in het echt beleven: bezoek dan de tentoonstelling van Studio 37 tijdens de komende Kunstlijn dagen: de eerst twee weekends van november 2023.

thema theatertjes

Maak kennis met de Oer-roeptoeter!

De Roeptoeter, ongevraagd adviesburo voor onderwijs en opvoeding, presenteert met trots de eerste publicatie in eigen beheer:
het biografie-blog-boek ‘Mijn vader Theo’, van auteur Corinne Rijks. Het is een verzameling korte, liefdevol bijtende stukjes over een markante man. Al tijdens zijn leven was hij legendarisch. Wat klopt er van al die verhalen over zijn streken en strapatsen? Hoe kwam het, dat hij veranderde van een niet te stuiten, idealistisch actievoerende vrijbuiter tot een bijna niet te stoppen complotdenker?
Onderweg van daar naar hier zette hij het recreatiecentrum Het Grote Bos in de bossen tussen Doorn en Driebergen op, leidde hij een asielzoekerscentrum avant la lêttre, voerde hij met groot succes actie voor Suriname, haalde hij miljoenen guldens op voor Kameroen door het organiseren van Palaver ’64, sleepte de studenten en docenten van de sociaal academie de Nijenburgh door de roerige jaren ‘70 en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Bergen kon en heeft hij verzet, totdat hij vastliep in zijn protesten tegen de aanleg van de Betuweroute. Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek dan via www.boekenbestellen.nl/boek/mijn-vader-theo en dan wordt het on demand voor jou geprint! Zegt het voort!

mijn vader theo            flyer

Roeptoeter wordt uitgeverijtje: eerste publicatie staat in de startblokken.

De Roeptoeter op vrijersvoeten

www.deroeptoeter.nl is op vrijersvoe… eh… tikfout… uit-ge-ve-rijers-voeten!!!
Jazekerweljawel! Binnenkort groeit er aan de Roeptoeter, dat ongevraagd adviesburo voor onderwijs en opvoeding, dat publicitatiebeest, een nieuw, klein, vierde pootje: dat van mini-uitgeverij.
Het eerste boek staat al zo goed als in drukstand. De titel is: “Mijn vader Theo”. De auteur is: Corinne Rijks. De Roeptoeter noemt het zelf een ‘bioblogboek’, officieel heet het een biografie! Het is een verzameling liefdevol bijtende stukjes, die samen het portret schetsen van het meest onopgevoede wezen ter wereld ooit. En toch heeft hij op zijn eigen-wijze manier de geschiedenis een paar tikken in de goede richting weten te geven. Wordt vervolgd!

 

Casus: Samantha is een held

\

Samantha is een held

En nou en of ze dat is! Maak kennis met Samantha. Ze werd gepest en zei er nooit wat van. Hoe pakten we dat aan? Hoe hebben we het pesten weten te stoppen? Wat heeft de Roeptoeter hiervan geleerd?

Kijk ook naar de casus over Jason of naar het artikel over groepsdruk. De links daarnaar  in Samantha’s PDF werken niet… Dat moet de Roeptoeter nog es beter leren uitvoeren. Technisch gesproken!

Casus: Jelger is niet dom!

Maak kennis met Jelger, een lieve slome dondersteen, die ik twee jaar bij mij in groep twee hield, met toestemming van zijn ouders, omdat we dachten, nou ja, dat hij misschien niet zo slim was… zeker niet zo slim als zijn briljante grote broer. Hoe mis kan een mens het hebben… Was het de hoogmoed van een goed opgeleide en ervaren leerkracht? Nee! Het was een kwestie van onvervalste oogklepperites…

Jelger is niet dom

Casus: Pjotr doet het zelf!

Maak kennis met Pjotr. Wat een leuke gast was dat toch! Maar, waarom zeurde en piepte er dan telkens iets in mijn hoofd? Miste ik een alarmbel? Was er thuis iets aan de hand? Hoe kwam hij bijvoorbeeld aan die rare wondjes op zijn handruggen? En waarom had hij vaak geen eten of drinken mee naar school? Tijd voor een goed gesprek!

Pjotr doet het zelf

De welgestelde vraag van de week: rivaliteit tussen siblings.

Ken je dat, beste lezer? Dat gekibbel thuis? Op de bank voor de teevee, of op de achterbank in de auto? Dat het gewoon nooit eerlijk is, omdat grote broer/ zus altijd iets wel mag en kleine kleine broer/ zus niet? Of andersom: dat die kleintjes altijd maar weer worden voorgetrokken omdat ze nog zo klein zijn en zo schattig? En dat de oudste het goede voorbeeld moet geven? Daarover gaat de welgestelde vraag van deze week:
Rivaliteit tussen onze kinderen

De welgestelde vraag van de week: sturen we ons kind versneld naar groep 3?

De Roeptoeter werd gevraagd zich eens te buigen over ‘je kind versneld naar groep 3 laten gaan’. Dus: een stukje kleutertijd over laten slaan. Waarom zou je dat nou kunnen doen? Is lang kleuteren niet een veel beter idee? Alles hangt natuurlijk af van hoe je het bekijkt en van de kleuter in kwestie. Vaak gaat het bij deze vraag om het wat slimmere jonge kind. de Roeptoeter buigt zich graag over dit dilemma. Lees je mee?

Onze jongste mag versneld naar groep 3

casus: Jurre wil niet deugen

Het is een mooie dag in de herfst. Mijn man is boodschappen wezen doen en komt met dit merkwaardige verhaal thuis: Hij loopt met de boodschappen terug naar huis, als hij wordt ingehaald door een keihard rennende jongen, een kleuter nog. Het jongetje huilt ook keihard! Nu kijkt het ventje achterom. Schreeuwt een woedende vloek en steekt zijn middelvinger op! Nou ja! Naar mijn man? Nee! Naar iemand achter hem, aan de overkant van de straat. Zijn moeder? Dat achteromkijken had hij beter niet kunnen doen… hij botst in volle vaart tegen een lantaarnpaal en valt achterover op de stoep. Mijn man helpt hem overeind, klopt hem het vuil van zijn broek en geeft hem een zakdoekje. “Snuit maar even flink”, zegt hij. Het jongetje kalmeert. Er ontsnapt hem nog één keer een bibberende snik. Het is meer een diepe zucht eigenlijk. Maar dan nadert de persoon van de overkant en neemt het baasje, opnieuw boos, de benen. “Jurre, blijf staan!” wordt er geroepen. Het is inderdaad zijn moeder. Bij mijn man aangekomen stort zij haar hart uit. Moet zij niet als de sodemieter achter haar zoontje aan? Nee, die weet de weg naar huis wel… Nee, die Jurre van haar! Die wil maar niet deugen! Slim, sluw, geslepen, onhandelbaar, dwars, koppig, eigengereid, vaak boos en ontevreden.
“Bij u werd hij meteen kalm! Wilt u niet zijn opa worden? Niet? Ik meen dit serieus! Ik zit met mijn handen in het haar! Dan adopteren we u…. alstublieft?”

Maak kennis met Jurre! Waarom wilde hij niet deugen? En volgens wie?

Jurre wil niet deugen

 

Casus Q en Q, de bijzondere tweeling.

Ontmoet een van ‘mijn’ vele tweelingen. Ik heb er elk jaar voor de klas wel één ontmoet. Of twee. Hoe zeg je dat? Zijn ze één of twee? Wie ben je? Ik ben twee!(gedicht van Jan Hanlo) Ik heb veel van ze geleerd, vooral van deze Q en Q. Lees je met me mee?

Casus

Casus: Marcel is boos!

Zit ik net rustig dictees na te kijken, komt Marcel boos de klas in stampen! Wat is er aan de hand? Maak kennis met Marcel en lees deze spannende geschiedenis, die, spoiler(!) met een sisser afliep…

Marcel is boos

Telefoon/email
06 37277853
corinne@deroeptoeter.nl

Postadres
Van Dortstraat 78
2023 JP  Haarlem

KvK
78742803