Download hier …

10 vuistregels over het begrip saai

Tsja…je leerling vindt iets saai… kan gebeuren, hoort erbij, maaarre… wat bedoelt dat kind nu precies? Is het oninteressant, te makkelijk, te voorspelbaar, niet actueel genoeg? Enne.. wat doe je er dan aan? De Roeptoeter geeft je hier met 10 vuistregels alvast een opkontje: verdiep je eens in het begrip saai en er gaat een wereld voor je open!

!0 vuistregels over saai

10 vuistregels voor anders toetsen

Dat eeuwige toetsen in het basisonderwijs, is op zich niet erg. In de handen van een bewust bekwame leerkracht, kunnen de resultaten zeker bijdragen aan het beeld, dat men toch al vaak van een leerling heeft. Maaaarrrrr…. er zijn ook gevaren! gelukkig heeft de Roeptoeter er 10 vuistregels voor!

10 vuistregels voor anders toetse1

 

Annie.M.G.Schmidtweek: Tante Patent: dramalessen bovenbouw

Lang leven Annie M.G. Schmidt! En lang leve Tante Patent! Die kordate figuur uit het gelijknamige boek van Annie is mij er eentje… Ze graaft een vaas op uit haar tuintje, maar dat blijkt een offervat te zijn van de Batavieren. De Grote Sof komt het terughalen… anders zwaait er wat voor hem in het Walhalla. Samen met tante Patent zet hij de hele stad op stelten… Fantastisch verhaal met allemaal kleurrijke types, die prima na te spelen en uit te beelden zijn. Heerlijke chaos en alles loopt goed af. De dramalessen die de Roeptoeter heeft gekoppeld aan dit boekje zijn geschikt voor de groepen 6 t/m 8. Het boekje voorlezen kan ook al prima in groep 4 en 5. Veel plezier! Houd Annie in ere! Want: het leven is zo gemakkelijk, als je maar gewoon doet… aldus Tante Patent. Gewoon???

Tante Patent

10 vuistregels om de mood/moed/moet erin te houden!

En van je hela hola, houd er de mood maar in, houd er de moed maar in, houd er de moet maar in en van je hela, hola… ja, beste mensen, de mood/moed/moet erin houden in het onderwijs, terwijl je aan alle kanten wordt belaagd…dat is niet zo eenvoudig, toch? Gelukkig heeft de Roeptoeter er 10 vuistregels voor! Wie weet of het helpt?

10 vuistregels om de mood

Sinterklaas? Nooit van gehoord! Een klucht!

De Sint is alweer bijna op weg naar Nederland. Ondertussen kunnen leerkrachten alvast een korte klucht voorbereiden? Die kunnen ze met elkaar ergens in de Sint-tijd spelen voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 5 of 6… Als je het aandurft, kan je zorgen voor een onvergetelijke en vrolijke ervaring. Samen lachen…heerlijk! En je juf of meester uitlachen… onbetaalbaar!!! In deze klucht is Sint zijn geheugen even kwijt… Gelukkig komt het allemaal goed, hoor. En dat in 30 minuten…

Sinterklaas Nooit van gehoord. Een klucht.

10 vuistregels voor de leesbevordering

Ontlezing…brrrr….de Roeptoeter vindt het maar niks, dat de kinderen van nu niet meer zo graag schijnen te lezen. Maarre… hoe zit dat met hun juffen en meesters? Lezen die nog wel? Het lijkt meer een hobby voor ouwe grijze dames zo langzamerhand. Die hebben toch niets beters meer te doen? Huh? Stop dit doemdenken en ga aan de slag met de 10 vuistregels voor de leesbevordering. Daar wordt een mens weer vrolijk van…

10 vuistregels voor de leesbevordering

Losse tip voor Dierendag 4 oktober 2022

Ja, beste mensen, de boekenweek gaat over de natuur, maar we hebben natuurlijk ook nog onze nationale Dierendag! De Roeptoeter heeft daar een losse tip voor. Een leuke activiteit, beeldend en schrijvend, voor de bovenbouw van de basisschool. Alles gebaseerd op dat magnifieke prentenboek van Raoul Deleo: Terra Ultima!

Losse boekenweektip voor Dierendag

Telefoon/email
06 37277853
corinne@deroeptoeter.nl

Postadres
Van Dortstraat 78
2023 JP  Haarlem

KvK
78742803