Download hier …

Sinterklaas? Nooit van gehoord! Een klucht!

De Sint is alweer bijna op weg naar Nederland. Ondertussen kunnen leerkrachten alvast een korte klucht voorbereiden? Die kunnen ze met elkaar ergens in de Sint-tijd spelen voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 5 of 6… Als je het aandurft, kan je zorgen voor een onvergetelijke en vrolijke ervaring. Samen lachen…heerlijk! En je juf of meester uitlachen… onbetaalbaar!!! In deze klucht is Sint zijn geheugen even kwijt… Gelukkig komt het allemaal goed, hoor. En dat in 30 minuten…

Sinterklaas Nooit van gehoord. Een klucht.

10 vuistregels voor de leesbevordering

Ontlezing…brrrr….de Roeptoeter vindt het maar niks, dat de kinderen van nu niet meer zo graag schijnen te lezen. Maarre… hoe zit dat met hun juffen en meesters? Lezen die nog wel? Het lijkt meer een hobby voor ouwe grijze dames zo langzamerhand. Die hebben toch niets beters meer te doen? Huh? Stop dit doemdenken en ga aan de slag met de 10 vuistregels voor de leesbevordering. Daar wordt een mens weer vrolijk van…

10 vuistregels voor de leesbevordering

Losse tip voor Dierendag 4 oktober 2022

Ja, beste mensen, de boekenweek gaat over de natuur, maar we hebben natuurlijk ook nog onze nationale Dierendag! De Roeptoeter heeft daar een losse tip voor. Een leuke activiteit, beeldend en schrijvend, voor de bovenbouw van de basisschool. Alles gebaseerd op dat magnifieke prentenboek van Raoul Deleo: Terra Ultima!

Losse boekenweektip voor Dierendag

10 vuistregels voor een gedegen overdracht.

Ja ja ja, de Roeptoeter weet het, die laatste schoolweken voor de grote vakantie zijn een chaos… al die extra dingen! Al die rare weken! Al die vrije dagen! De kids worden gek, ook van de buitenschoolse zaken en feestelijkheden en jij moet je hoofd maar koel zien te houden. Gelukkig heeft de Roeptoeter 10 vuistregels voor jou, zodat in ieder geval je overdracht goed en gedegen kan plaatsvinden. Zet ‘m op!

10 vuistregels voor de overdracht

10 vuistregels voor een relaxed begin in januari 2022.

Beste basisschoolleerkrachten in den Lande! Hier zijn weer 10 vuistregels, speciaal voor jullie! Hoe begin je straks op maandag 10 januari zo relaxed mogelijk? Hoe breng je de klas weer een beetje samen? Hoe vind je met elkaar de broodnodige ontspanning in deze spannende tijden? Profiteer van de Roeptoeter en leef je uit met deze vuist-op deze- vuistregels. Succes!

10 vuistregels voor een relaxed begin

Telefoon/email
06 37277853
corinne@deroeptoeter.nl

Postadres
Van Dortstraat 78
2023 JP  Haarlem

KvK
78742803