Download hier …

Losse tip voor Dierendag 4 oktober 2022

Ja, beste mensen, de boekenweek gaat over de natuur, maar we hebben natuurlijk ook nog onze nationale Dierendag! De Roeptoeter heeft daar een losse tip voor. Een leuke activiteit, beeldend en schrijvend, voor de bovenbouw van de basisschool. Alles gebaseerd op dat magnifieke prentenboek van Raoul Deleo: Terra Ultima!

Losse boekenweektip voor Dierendag

10 vuistregels voor een gedegen overdracht.

Ja ja ja, de Roeptoeter weet het, die laatste schoolweken voor de grote vakantie zijn een chaos… al die extra dingen! Al die rare weken! Al die vrije dagen! De kids worden gek, ook van de buitenschoolse zaken en feestelijkheden en jij moet je hoofd maar koel zien te houden. Gelukkig heeft de Roeptoeter 10 vuistregels voor jou, zodat in ieder geval je overdracht goed en gedegen kan plaatsvinden. Zet ‘m op!

10 vuistregels voor de overdracht

10 vuistregels voor een relaxed begin in januari 2022.

Beste basisschoolleerkrachten in den Lande! Hier zijn weer 10 vuistregels, speciaal voor jullie! Hoe begin je straks op maandag 10 januari zo relaxed mogelijk? Hoe breng je de klas weer een beetje samen? Hoe vind je met elkaar de broodnodige ontspanning in deze spannende tijden? Profiteer van de Roeptoeter en leef je uit met deze vuist-op deze- vuistregels. Succes!

10 vuistregels voor een relaxed begin

10 vuistregels voor tussendoorse opkikkers/ energizers

En dan zitten ze te puffen en te zuchten en te buffelen… en dan ruik je ineens een bange scheet… Dan is het tijd om even te stoppen met werken en de kinderen op adem te laten komen met een korte energizer. Even iets tussendoor! En dan weer verder met dat dictee, die toets, die lampion, dat werkstuk!

De Roeptoeter heeft er 10 vuistregels van gemaakt. Maar eigenlijk is het er maar één…

10 vuistregels voor tussendoorse opkikkers

 

Sinterklaas doet de was! Een korte klucht.

Beste leerkracht, hier heeft de Roeptoeter nog een Sinterklaasklucht die je heel eenvoudig kunt instuderen, improviserend en wel in de drukke sint-tijd. Lukt het niet om collega’s te porren? Studeer het dan in met je groep 6, 7 of 8.

Tips nodig? Neem gerust contact met mij op!

Veel plezier!

Sinterklaas doet de was

Telefoon/email
06 37277853
corinne@deroeptoeter.nl

Postadres
Van Dortstraat 78
2023 JP  Haarlem

KvK
78742803