De Roeptoeter ziet een verband!

Jazekerweljawel, beste en vooral ook trouwe volgers, www.deroeptoeter.nl ziet een verband!
Eerst dat bericht over een actie van studenten van Vindicat, berucht studentencorps uit Groningen, die een paar ganzen hadden gestolen en vervolgens hadden opgesloten in de kamer van een studiegenootje. Stijl: mini-ontgroeninkje. Altijd leuk, toch? Laggû!!! De hele kamer vol kak, de ganzen in de stress, studiegenoot met succes gepest en lekker veel aandacht in de media.
Dan de ellende op de werkvloer van NOS sport. De Roeptoeter wacht nog op de comedian/ columnist/ cartoonist die in een ademtocht/ blog/ penseelstreek Matthijs van Nieuwkerken en Tom Egberts neerzet: een Matthijs die zich verdedigt met: “Tsja… we speelden wel op Championsleague niveau”. En een Tom Egberts die zich verdedigt met: “Tsja… we speelden wel op DWDD niveau…”. Maar dat terzijde… waar het om gaat, is dat verdomde pestgedrag! Ik ben een baasje en voor mij bestaan er geen grenzen aan de betamelijkheid! Ik heb (media)macht! Ik kan jou maken en breken. Wees maar bang voor mij en mijn kompanen, want als jij er iets van gaat zeggen, wordt het er niet beter op. Voor jou! Niet voor mij… nou ja… totdat deze bully’s toch tegen de lamp lopen.
Dat het steeds zover, te ver, uit de hand kan lopen, heeft te maken met angst. Aan de ‘onderkant’ de angst om nog erger gepest/ geïntimideerd/ vernederd te worden en aan de ‘bovenkant’ de angst om te falen en niet meer op de top te kunnen blijven van de apenrots.
Mensen, mensen… zo krijgen we het pesten nooit de wereld (draait door) uit!
Dat verdomde stoeremannenmachogedrag! Dat eeuwige ontzag voor de grotespierballenbek!
Wat een voorbeeld van de Grote Mensen voor onze kinders! Zou dit niet helpen: verplichte cursussen ‘spiegelen’. Waarin kinderen het gedrag van volwassenen mogen spiegelen. In their faces! Right on!. Hmmm… daar gaat de Roeptoeter eens een aardig format voor bedenken…
In de tussentijd: lees de casus: Samantha is een held. Hoe ging zij om met pesters?