Awkward

“Ik voel me echt zo awkward…echt… niet chill… ja bro… watdefok… zoooo awkward allemaal…. confusing…. echt niet cool… zo moeten me watdefok geen gekkere shit gaan doen… echt zooo awkward!” In de overvolle treincoupe, reizend tussen Amsterdam en Haarlem, ben ik weer es getuige, ongewild, maar het amuseert me ook, van de ontboezemingen van een medereizigster, die het helemaal niet erg lijkt te vinden, dat ze zo in feite haar hele hebben en houên te grabbel gooit. En waar zou het over gaan? Zo awkward allemaal… er is genoeg keuze… Oekraïne, (hoe dicht laten we de oorlog daar bij ons hier komen?) keuzestress voor misschien wel haar eerste verkiezingen, die van de Provinciale Staten/ eerste kamer( welke populist met mooi ogen gaat er dit keer voor een verschuiving zorgen?), de aardbeving in Turkije en Syrië (hoe kunnen we al dat leed daar verzachten?), de situatie van haar collega studentes in Iran(daar worden meisjes en vrouwen uitgegumd door de Taliban!!!) “Zoooo awkward…” Niet te bevatten, toch, wat er in de wereld, verweg en dichtbij, omver geschopt wordt? Hoe donker is de toekomst voor the generation-next!!! Geen wonder, dat ook dit meisje zich awkward voelt, nee…echt…heel erg awkward…. De Roeptoeter voelt met haar mee. Ze blijft dat ene woord maar herhalen. Samen met het geboemel van de trein wordt het een absurde mantra.
“Eerst was ik tantoe enthousiast…jeweetwel… maar nu is het confusing en echt zo awkward… Ze gaan een pilot doen… een trial… dat wordt een error, echt zo awkward… ik kan niet zonder mijn mobiel… niet one fokking minute a day, weet je toch?”
Ach, gut, het gaat over het eventuele bannen van de telefoontjes uit de klas/ de collegezaal! Tsja… dat is natuurlijk ook echt heel awkward… NOT!!! De Roeptoeter is er een voorstander van! Terug naar de digiloze communicatie! Terug naar de directe dialoog, zonder glas/ venstertje/ filtertje ertussen! Er zal weer een heel andere wereld open gaan voor ons telejunkies, jong en oud.
Effe tsjekken hoe de volgers hierover denken… gauw een post op Facebook… he bah… geen bereik… zo awkward…